Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, στις 4 μ.μ, στο Δημαρχείο Πυθαγορείου, θα τελεστεί η πολιτική κηδεία του ιατρού Δημήτρη Μαυρατζώτη.

Η οικογένεια του εκλιπόντος ζήτησε την ενίσχυση του δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου, αντί στεφάνων στην κηδεία.

Σήμερα, Δευτέρα, στις 7 μ.μ, συγκαλείται δημόσια έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου, στην αίθουσα συνεδριάσεών του, με μοναδικό θέμα το “Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω της αναγγελίας του θανάτου του Δημητρίου Μαυρατζώτη”.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Βασίλης Πανουράκης, όπου αναφέρει: “Με οδύνη πληροφορηθήκαμε το τελευταίο ταξίδι του γιατρού Δημήτρη Μαυρατζώτη. Ενός ανθρώπου που αγαπούσε τον τόπο του και πάλευε για την ευημερία των συμπολιτών του.

Στην επαγγελματική σταδιοδρομία του λαμπρός επιστήμονας και στην πολιτική του διαδρομή εκφραστής της ιδεολογίας του με σαφήνεια και ευθύ πολιτικό λόγο. Την περίοδο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ως εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος, διεκδίκησε την εκχώρηση αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος στους ΟΤΑ Β΄ βαθμού.

Με ήθος και συνέπεια υπηρέτησε τις αξίες για τα δικαιώματα στην εργασία, στον πολιτισμό, στην ειρήνη. Λάτρης της φυσικής ομορφιάς του νησιού μας, η Σάμος τον υποδέχεται στα χώματά της. Φίλε Δημήτρη καλό ταξίδι”.

Ο πρώην δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, δήλωσε στη σελίδα του στο facebook τα εξής για  την απώλεια του Δημήτρη Μαυρατζώτη:

“Ένας γνήσιος εκφραστής των λαϊκών αγώνων έφυγε με μαχητικό πνεύμα και υπερηφάνεια ως την τελευταία στιγμή. Επιστήμη- γνώση – πολιτική εξυδέρκεια- κοινωνική προσφορά συνέθεταν ένα σπάνιο χαρακτήρα ανθρώπου.

Στα πολύωρα δημοτικά συμβούλια ήταν πάντοτε διαυγής, με θάρρος και επιχειρήματα. Ήταν πάντοτε ο καλύτερος. Ο αγώνας του για την διεθνή συνεργασία δήμων με κοινή αναφορά τον φιλόσοφο Πυθαγόρα δικαιώθηκε στο τέλος.

Η Σάμος είναι φτωχότερη από σήμερα.

Θερμά συλλυπητήρια στην άξια οικογένεια του…”.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου εκφράζει τη θλίψη της για τον χαμό “του συναγωνιστή και φίλου” Δημήτρη Μαυρατζώτη.

Όπως αναφέρει, “Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου εκφράζει τη θλίψη της για το χαμό του συναγωνιστή και φίλου Δημήτρη Μαυρατζώτη.

Ο Δημήτρης ως μέλος της Γραμματείας της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης Σάμου, πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου και της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Σάμου, πρώην δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Σάμου και πρώην βουλευτής του Κ.Κ.Ε. στο Νομό μας, ήταν πάντα παραστάτης στους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού. Είχε σημαντική συμβολή στο λαϊκό και αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό κίνημα στο νησί μας. Συνέβαλε μαζί με τη σύντροφο της ζωής του στην ανάπτυξη δεσμών με Τούρκους φιλειρηνιστές.

Το Δημήτρη δεν θα τον ξεχάσουμε. Η πληθωρικότητα του χαρακτήρα του και η στάση του άφησε ισχυρό αποτύπωμα στο νησί μας.

Στη σύζυγό του Ρούλα Στεφανάκη, πρόεδρο της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης, στα παιδιά του και τους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την ευχή ο χρόνος να λειάνει τον πόνο τους”.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος, τα μέλη του δ.σ. και το προσωπικό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου εκφράζουν “τη βαθύτατη θλίψη, καθώς και τα θερμά τους συλλυπητήρια για την απώλεια του εκλεκτού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, Δημητρίου Μαυρατζώτη. Άνθρωπος πράος και ευγενής, κέρδισε τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών και των συνεργατών του.

Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια και τους οικείους του“.

Και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Σάμου εκφράζει τη θλίψη της και “αποχαιρετά τον γιατρό και αγωνιστή της Αριστεράς Δημήτρη Μαυρατζώτη. Τα πιστεύω του και οι αγώνες του θα αποτελούν πάντα σηματοδότη και παρακαταθήκη για τον Σαμιακό λαό. Στην οικογένειά του και τους οικείους του ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο” αναφέρει σε μήνυμά της.

Η γραμματεία και το συμβούλιο της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης εκφράζουν, επίσης, θλίψη “για τον πρόωρο χαμό του Ανθρώπου, του Επιστήμονα, του Αγωνιστή Δημήτρη Μαυρατζώτη.

Το ήθος, οι αρχές και οι αξίες του εκφράστηκαν ακατάπαυστα και με συνέπεια με την ενεργή συμμετοχή του, σε όλα τα μετερίζια του αγώνα, για τα λαϊκά συμφέροντα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς πολέμους και προσφυγιά, για την Ειρήνη.

Τα μέλη της γραμματείας και του συμβουλίου εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο και πρόεδρο της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης, Ρούλα Στεφανάκη, στα παιδιά του και στους οικείους του, εύχονται δύναμη και κουράγιο στις δύσκολες στιγμές που περνούν και αφιερώνουν τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου ως βάλσαμο στον πόνο που βιώνουν:

«Αν έχεις λείψει για ό,τι πρέπει, θα ‘σαι πάντα μέσα σε όλα εκείνα που γι’ αυτά έχεις λείψει, θα ‘σαι για πάντα μέσα σε όλο τον κόσμο»”.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για το τελευταίο ταξίδι  του γιατρού Δημήτρη Μαυρατζώτη που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή το πρωί στη Σάμο.

“Με ήθος και συνέπεια υπηρέτησε τις αξίες για τα δικαιώματα στην εργασία, στον πολιτισμό, στην ειρήνη” αναφέρει ο σύλλογος, που αποφάσισε να εκφράσει τα βαθιά συλλυπητήριά του, καθώς “η Σάμος, ο τομέας της Υγείας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η κοινωνία μας έχασαν έναν σημαντικό Άνθρωπο!”, και να καταθέσει χρηματικό ποσό στη μνήμη του για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Σάμου.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!