fbpx

Εναλλακτικές μορφές τουρισμού μελετά ο δήμος Ανατ. Σάμου

Σειρά συσκέψεων και συναντήσεων εργασίας πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα από τον δήμο Ανατολικής Σάμου, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για διεύρυνση και αναβάθμιση του τουριστικού προφίλ του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα η ατζέντα των συζητήσεων περιείχε την περαιτέρω ανάπτυξη, προβολή και προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που ήδη έχουν δραστηριότητα καθώς και μορφές που μπορούν να ενταχθούν στο τουριστικό χάρτη της Σάμου.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση, του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, Γιώργου Στάντζου, της αντιδημάρχου τουρισμού, Δέσποινας Κάιλα και στελεχών του δήμου, με τον πρόεδρο της επιτροπής ιαματικού τουρισμού και τουρισμού ευεξίας, περιφερειακό σύμβουλο, Γιάννη Σπιλάνη και τον περιφερειακό σύμβουλο, Μανώλη Κάρλα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης ενός Ολοκληρωμένου Χωρικού Σχεδίου Επενδύσεων που θα περιλαμβάνει μορφές του Τουρισμού Ευεξίας (φυσικό περιβάλλον, περπάτημα, θάλασσα, Πυθαγόρεια διατροφή κτλ).

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με την ομάδα έργου του δήμου και τον επιστημονικό υπεύθυνο της πράξης: «Δημιουργία του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου», Κωνσταντίνο Δαμιανίδη, παρουσία του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, του αντιδημάρχου, Μιχάλη Μητσού, του πρόεδρου της επιτροπής ιαματικού τουρισμού και τουρισμού ευεξίας, περιφερειακό σύμβουλο, και του περιφερειακού συμβούλου, Μανώλη Κάρλα.

Οι εργασίες και οι προμήθειες του έργου ολοκληρώνονται και γίνονται επαφές σχετικά με την αποτελεσματικότερη διαχείριση του Μουσείου όσο αφορά την τελική μορφή λειτουργίας του. Η λειτουργία του θα αποτελεί πόλο έλξης παγκόσμιας εμβέλειας καθώς είναι ένα μοναδικό θεματικό μουσείο.

Τέλος την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με όλους τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού (θαλάσσιο, ιππασία, περιπατητικό κτλ) ώστε να συζητηθούν οι περαιτέρω κινήσεις της δημοτικής αρχής για την προώθηση και προβολή του πλούσιου, εναλλακτικού τουριστικού προϊόντος που διαθέτει το νησί μας. Οι προτάσεις από την εμπειρία των επιχειρηματιών είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που ο Δήμος θα αξιοποιήσει σε κάθε δράση προώθησης του νησιού.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!