fbpx

Γερμανική εφημερίδα: “Γιατί η Ευρώπη «συντηρεί» απάνθρωπες συνθήκες σε Σάμο και Λέσβο”

Στη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στη Σάμο και τη Λέσβο αναφέρεται σχόλιο της Süddeutsche Zeitung.

Η σχολιογράφος της εφημερίδας σημειώνει σχετικά: «Η προσφυγική συμφωνία του 2016, την οποία η Μέρκελ προσπάθησε να σώσει με επιπρόσθετα δισεκατομμύρια προς τον Ερντογάν, οδήγησε την ΕΕ σε μια ηθική νιρβάνα. Σύμφωνα με τη συμφωνία οι πρόσφυγες που έφταναν στα ελληνικά νησιά έπρεπε να παραμείνουν εκεί μέχρι να εξεταστεί η αίτηση ασύλου τους (…)

Σήμερα πρέπει κανείς να αναρωτηθεί γιατί η ΕΕ δεν έχει καταφέρει από το 2016 να φτιάξει περισσότερες τουαλέτες σε έναν λόφο στη Σάμο και να αποξηράνει το λασπώδες έδαφος στο προσφυγικό κέντρο της Λέσβου.

Η απάντηση είναι τόσο πικρή όσο και αληθινή. Επειδή δεν το θέλει, με βάση την εξής απλή υπόθεση: Αν οι συνθήκες είναι αξιοπρεπείς, θα έρθουν ακόμη περισσότεροι άνθρωποι.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να εξηγήσει κανείς ότι οι συνθήκες στη Μόρια της Λέσβου είναι πιο απαράδεκτες από ό,τι σε κάποιους προσφυγικούς καταυλισμούς σε λιγότερο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου».

Πηγή: DW.com

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!