Πρόσκληση συμμετοχής στο στο 33ο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Σάμου (ΕΚΣ) απευθύνει στα μέλη του η διοίκηση του.

Το συνέδριο προγραμματίστηκε για το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα γενικών συνελεύσεων του ΕΚΣ, με ώρα έναρξης τις 5μμ.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται:

  • Διοικητικός απολογισμός και θέσεις του 33ου συνεδρίου.
  • Οικονομικός απολογισμός (από 1/1/19 μέχρι 31/12/19).
  • Προϋπολογισμός έτους 2020.
  • Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.
  • Ψηφίσματα-Ψηφοφορίες.
  • Αρχαιρεσίες για ανάδειξη τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής.
  • Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου 11μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, τριμελούς Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπου για το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Όλα τα σωματεία πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητές τους, προκειμένου να νομιμοποιηθούν οι αντιπρόσωποί τους και να πάρουν μέρος στο συνέδριο.

Οι υποψηφιότητες για Εφορευτική Επιτροπή, Διοικητικό Συμβούλιο, Ελεγκτική Επιτροπή και αντιπρόσωπο στο συνέδριο της ΓΣΕΕ θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00 στο δ.σ. του ΕΚΣ. Πέραν αυτής της ημερομηνίας και ώρας, καμία αίτηση δεν θα γίνεται αποδεκτή.

Αιτήσεις υποψηφιότητας και κοινή δήλωση, αν πρόκειται για συνδυασμό, μπορούν να προμηθεύονται οι αντιπρόσωποι καθημερινά από το Εργατικό Κέντρο τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Οι αντιπρόσωποι θα πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και το βιβλιάριο ασθενείας για να μπορέσουν να ψηφίσουν.

Σε σχετικό κάλεσμά του, το ΕΚΣ αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως το συνέδριο γίνεται “σε μια περίοδο όπου κυβέρνηση και εργοδοσία οξύνουν την επίθεση στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, ενώ επιδιώκουν να δώσουν τη χαριστική βολή με το χτύπημα του δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, ιδιωτικοποιώντας την, θωρακίζοντας τον νόμο Κατρούγκαλου και μονιμοποιώντας τις απώλειες που έχουν επιβάλει σε εργαζόμενους και συνταξιούχους τα προηγούμενα χρόνια”.

Το ΕΚΣ ζητεί “να δυναμώσει ο αγώνας για Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις μισθών και δικαιωμάτων, για συνδικαλιστικές ελευθερίες και να υψωθεί απροσπέλαστο τοίχος στην επίθεση της εργοδοσίας, σε κατασχέσεις-πλειστηριασμούς, ενάντια στο νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί την Κοινωνική Ασφάλιση” κι απευθύνει στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους “κάλεσμα ενότητας και αγώνα.

Καλούμε τους αντιπροσώπους και τα Δ.Σ. των σωματείων να συμμετέχουν σε μια από τις κορυφαίες στιγμές για το συνδικαλιστικό κίνημα στον Νομό μας, στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου, να γίνει κουβέντα για τα προβλήματα των εργαζομένων. Να ακουστούν απόψεις και να αναπτυχθεί προβληματισμός για το πώς θα ενισχυθεί η οργάνωση των εργατών και η συμμετοχή της νεολαίας. Πως αποφασιστικά θα συμβάλουμε στην ισχυροποίηση των σωματείων, άρα των διεκδικήσεων και των αγώνων, κόντρα στις κυβερνήσεις και τους επιχειρηματικούς ομίλους”.