Πηγή φωτογραφίας: Γ.Γ.Π.Π

Στη Σάμο, με αφορμή και τα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρλοβάσου, βρέθηκε την Κυριακή ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τον υπαρχηγό Υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη της. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τους ενημέρωσε ότι, με βάση τον καινούριο επιχειρησιακό σχεδιασμό που προβλέπεται στο νέο σχέδιο νόμου για την Πολιτική Προστασία, στη Σάμο θα έχει έδρα εφεξής ο Συντονιστής Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, υπό την εποπτεία του οποίου θα βρίσκονται το βόρειο και νότιο Αιγαίο, καθώς και η Κρήτη. “Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε έναν υποστράτηγο, με αερομεταφερόμενη μονάδα και Super Puma που θα αναλάβει τον άξονα του Αιγαίου σε επίπεδο υποστήριξης” ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη συνέχεια, ο ΓΓΠΠ είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γιώργο Στάντζο, στο δημαρχείο. Συμμετείχαν τοπικοί φορείς, εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αυτοδύτες, καθώς και στελέχη του δήμου. Συζητήθηκαν θέματα Πολιτικής Προστασίας που αφορούν στο νησί, ενώ ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε για το νέο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή κι αναδιαρθρώνει το σύστημα Πολιτικής Προστασίας της χώρας.

Ο γενικός γραμματέας μετέβη και στο Καρλόβασι, όπου παρευρέθηκε στα εγκαίνια του τοπικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου, παρουσία του διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου, υποστρατήγου Διονύσιου Κουτσούκου, του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, πυράρχου Κωνσταντίνου Φράγκου, του βουλευτή Σάμου, Χριστόδουλου Στεφανάδη, του αντιπεριφερειάρχη, Πανουράκη, του δημάρχου Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρου Λυμπέρη, του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, Γιώργου Στάντζου, καθώς και του διοικητή του Νοσοκομείου, Νίκου Στεφανή.

Τέλος, ο Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε τα εθελοντικά πυροσβεστικά κλιμάκια Αγίων Θεοδώρων και Πυθαγορείου, ενώ συναντήθηκε και με στελέχη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που εδρεύουν στο νησί. Στο τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο οργάνωσης και ετοιμότητας των εθελοντικών ομάδων της Σάμου.

Δείτε αναλυτικό φωτορεπορτάζ!

Φωτογραφίες Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

Φωτογραφίες Φώτη Ζανέτη από το samosnewstravel.blogspot.com:

 

 

 

Τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια και Εισιτήρια για όλα τα πλοία

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!