fbpx

Χρ. Στεφανάδης: Αυτές είναι οι άμεσες ανάγκες της Σάμου από τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Απάντηση στα ερωτήματα που του απέστειλε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, σχετικά με τις άμεσες ανάγκες της Σάμου από τη διαχείριση του μεταναστευτικού, έδωσε ο βουλευτής του Νομού, Χρ. Στεφανάδης.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Στεφανάδης κάνει γνωστό πως “τη 13η Ιανουαρίου λάβαμε το ερωτηματολόγιο με καταληκτική ημερομηνία απάντησης την 15η Ιανουαρίου.

Την ίδια ημέρα το διαβιβάσαμε (μετά από τηλεφωνική επικοινωνία) στον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, προκειμένου να έχουμε τις απόψεις του δήμου. Αυτό απαιτούσε η δεοντολογία, αλλά και η ουσιαστική καταγραφή των προβλημάτων.

Ο κ. δήμαρχος (ορθώς) ανέφερε ότι, προκειμένου να απαντήσει, θα πρέπει να προηγηθεί νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μας απέστειλε, παρά ταύτα, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από 26/11/2019, στην οποία, πέραν των άλλων, γίνεται αναφορά και σε πάγια και ζωτικά αιτήματα του δήμου για έργα υποδομής.

Την 15η Ιανουαρίου αποστείλαμε την απάντησή μας, στην οποία συμπεριλάβαμε όσα το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου ανέφερε και συμπεριλαμβανόταν στο ερωτηματολόγιο, καθώς και όσα από προσωπική μας, αντικειμενική, άποψη είναι υψίστης σημασίας για το νησί της Σάμου (και περιλαμβανόταν στο ερωτηματολόγιο του υπουργείου, π.χ. το σοβαρό πρόβλημα του χωροταξικού δεν συμπεριλαμβανόταν)”.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι “τα αιτούμενα έργα δεν συνδέονται με τη λειτουργία νέου ΚΥΤ, δεν θεωρούνται ανταποδοτικά, αλλά συνδέονται με τις τρέχουσες ανάγκες της υπάρχουσας, μη διαχειρίσιμης κατάστασης, του προσφυγικού-μεταναστευτικού”.

Ο κ. Στεφανάδης έδωσε στη δημοσιότητα και τα σχετικά έγγραφα:

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!