Τα σαμιώτικα κρασιά του Ε.Ο.Σ.Σ, παρουσιάστηκαν πρόσφατα κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης 32 Ελλήνων επαγγελματιών ζαχαροπλαστών από τον παγκοσμίως διακεκριμένο pastry chef, Jordi Puigvert.

Ο Ισπανός σεφ εκπαίδευσε τους ζαχαροπλάστες πάνω σε νέα, φυσικά προϊόντα με μικρότερη γλυκαντική ισχύ, σύγχρονα φυσικά πηκτικά, τεχνικές ανάμιξης σοκολάτας με νερό και πλήθος άλλων καινοτόμων παρασκευών στον υπέροχο κόσμο της ζαχαροπλαστικής.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδραστικής εκπαίδευσης που αποτελεί μια ακόμη αξιόλογη συνεργασία του ΙΝΣΕΤΕ με το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου, παρουσιάστηκαν τα σαμιώτικα κρασιά, η ποικιλία του άσπρου μικρόρωγου μοσχάτου, το terroir και η χειρωνακτική εργασία, η σύγχρονη οινοποίηση και όλα εκείνα τα ιδιαίτερα στοιχεία που τα καθιστούν μοναδικά στον κόσμο!

Κι ακόμη… η «γλύκα» και η ποιότητα των σαμιώτικων κρασιών «έδεσε» με μια σειρά σύγχρονων γλυκών και επιδορπίων, που παρασκευάστηκαν και παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος από τον δεξιοτέχνη της ζαχαροπλαστικής, Jordi Puigvert.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ομίλου LE MONDE.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα!

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!